Emotionele verhalen na inbraak

Emotionele verhalen na inbraak

Als ik na een inbraak wordt gebeld zitten klanten vaak huilend tegenover mij.

Emotionele verhalen na inbraak

Tijdens mijn werk krijg ik vaak te maken met emotionele verhalen en heb ik huilende klanten tegenover mij zitten. Een inbraak heeft een enorme impact op bewoners.
Als het even kan maak ik ook tijd voor mijn klanten, zodat zij hun verhaal aan mij kwijt kunnen. Inmiddels snap ik als geen ander hoe men zich voelt.

Interview met een emotionele klant
Dit interview is afgenomen door het CCV. Ik laat het u ook graag lezen. Nog steeds maakt dit verhaal indruk op mij. Fijn dat ik deze mensen een beetje kon helpen om het leed te verzachten.

Het ontvreemde speldje

Zichtbaar ontroerd vertelt de gepensioneerde heer Rüter hoe bij de laatste inbraak de erespeld die hij ontving na 25 jaar trouwe dienst bij Plieger werd meegenomen. Er was eveneens voor duizenden euro’s aan sieraden ontvreemd, maar vooral het verdwenen speldje deed hem verdriet. Na de inbraak besloten de heer en mevrouw Rüter het huis volgens het PKVW-keurmerk te laten beveiligen. Naast een volledige beveiligingsupgrade van de woning kreeg ook het verhaal rondom het verdwenen speldje een verrassende wending.

Inbraakpreventie

“Via een folder in de bus en een bezoekje van de politie werden we gewezen op een voorlichtingsavond over inbraakpreventie. In 10 jaar tijd is er bij ons maar liefst 3 keer ingebroken”, zo vertelt de heer Rüter. “Na zo’n eerste inbraak blijft er toch altijd de angst dat er iets gestolen wordt als je van huis bent. En dat is ons daarna dus nog twee keer overkomen. Het leek me daarom zinvol om naar de voorlichting te gaan.” Ook PKVW-expert Ruud Jansen was aanwezig op de voorlichtingsavond. “Een aardige man die ons netjes te woord stond. Wel iemand waar we mee in zee wilden gaan om ons huis te laten beveiligen.”

Na een grondige inspectie stelt Ruud Jansen vast dat er onder andere dievenklauwen, een brandmelder in de hal en een extra slot op de buitendeur nodig zijn. Bij het doornemen van zijn bevindingen met de heer en mevrouw Rüter hoort Ruud van het ontvreemde speldje. “Het verhaal van de heer Rüter deed me wat. Binnenkort bestaat Plieger 100 jaar en hoe mooi zou het zijn als hij dan met trots zijn erespeld kan dragen?” In het geheim neemt Ruud contact op met de directie van Plieger. Hier krijgt hij direct alle medewerking en de toezegging dat er een nieuwe speld geregeld wordt.

De kans op een inbraak neemt af met het Politiekeurmerk Veilig Wonen

“Ruud Jansen heeft naar volle tevredenheid alle werkzaamheden die nodig waren om ons huis te voorzien van het PKVW-keurmerk verricht”, zegt de heer Rüter. “Het is een fijn gevoel dat het huis nu beter beveiligd is en zichtbaar het PKVW-keurmerk draagt. Niet dat we ons in huis per sé veiliger voelen, maar je laat je huis wel met een geruster hart achter als je weg gaat. Ik heb Ruud de hand geschud en bedankt voor zijn inzet. Ik was zeer tevreden over zijn vakkundige oplevering.”

Enkele weken na de werkzaamheden gaat de telefoon in huize Rüter. Ruud Jansen belt op: “Uw verhaal over het ontvreemde speldje van uw werkgever zat me niet lekker. Ik heb contact met de directie van Plieger opgenomen. Zij regelen dat u een nieuw speldje krijgt.” De heer Rüter neemt een slok van zijn koffie. “Dat was een kippenvelmoment. Dat mag je best weten! Bijzonder dat die man dat voor me geregeld heeft. Ik zal de speld met trots dragen op het jubileum!”

Dit is één van de vele verhalen die ik hoor na een inbraak
Jammergenoeg zou ik een boek kunnen schrijven met dit soort verhalen. Ik hoop ook van harte dat mensen die bovenstaand verhaal lezen zich bewust worden om een goede bouwkundige inbraakbeveiliging te (laten) monteren.  Een beveiliging die voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit keurmerk heeft zich al tientallen jaren bewezen.

Wilt u ook een advies op maat om een inbraak te voorkomen?

Neemt u gerust contact met mij op door het invullen van het gratis woningcheckformulier.
Ik kom vrijblijvend bij u langs. Dan gaan we samen uw woning door. Ik kijk vanuit de ogen van een inbreker en neem u mee in mijn verhaal.
Ik noteer de pijnpunten en u ontvangt binnen enkele dagen een gratis advies in uw mailbox!

U kunt zelf aan de slag of u kunt een beroep doen op mij. Binnen een paar dagen kan ik de werkzaamheden al voor u uitvoeren. Ik kom zelf, dus u weet wie u binnen haalt.
Én, geen verrassing achteraf. U heeft namelijk al een overzicht van de prijzen ontvangen.

Het CCV
Vaak benoem ik in mijn blogartikelen Het CCV. Wilt u meer informatie over deze organisatie, klik dan hier.