Preventietips ter voorkoming van een inbraak

Preventietips ter voorkoming van een inbraak

Meestal neem ik bij de klant even de moeite om ze preventietips te geven ter voorkoming van inbraak. Maar dit zijn er zoveel, hier kun je ze lezen.

O ja, een veel gehoorde opmerking uit de praktijk: 'Ik heb een hond, bij mij komen ze niet naar binnen....'  Maar, je laat je hond ook uit.  En wist je dat het merendeel van de inbraken overdag plaats vindt?  Dus neem even de moeite...

 • Als je weg gaat, ook al is het maar heel even, sluit je ramen en deuren. Doe ze op slot.
 • Zorg voor verlichting bij de voor- en achtergevel. Het liefst met een bewegingssensor of een schemerschakelaar. Inbrekers staan niet graag in het licht.
 • Leg waardevolle spullen niet in het zicht
 • Leg je sleutels niet ergens buiten (onder een kliko of onder de deurmat)
 • Hoge schuttingen, bomen en struiken zorgen voor veel privacy, maar dat vinden inbrekers ook fijn...
 • Je kunt je spullen registreren, markeren of graveren. Een goede registratie helpt de politie bij het opsporen van de dader. Lees hier meer
 • Aan je sleutelbos hangt geen adreslabel
 • Hang geen briefje op de deur of het raam met: 'Ik ben even weg...'
 • Ben je (langere tijd) afwezig, informeer je buren.
 • Bij een verdachte situatie bel 112. Men denkt vaak dat dit nummer voor noodgevallen is, maar dit is allang achterhaald. De politie is blij met jouw telefoontje!

Inbrekers slaan hun slag tijdens de vakantieperiode

Wat kun je nog meer doen als je voor langere tijd weg gaat?

 • Niet voor je huis in het volle zicht je auto/caravan inpakken.
 • Laat je post weghalen.
 • Heb je een oprit? Vraag of de buren hier hun auto op willen zetten.
 • Misschien willen de buren af en toe ook 's avonds je gordijnen dicht doen. En 's ochtends weer open natuurlijk.
 • Je laat een bewoonde indruk achter, indien je ook een tijdschakelaar activeert die de verlichting 's avonds aan doet. Misschien is je woning al voorzien van domotica? Stel je lampen dan in!
 • Laat niet op social media weten dat je op vakantie bent.
 • Zet je adres niet op je kofferlabel. Inbrekers houden zich op in de vertrekhal en slaan toe als jij op vakantie bent.
 • Zet je fietsen, scooters en/of brommers op slot in een afgesloten schuur.
 • Kliko's en trappen zijn ideaal om op te klimmen. Zet ze aan een kettingslot.

Zorg voor goed hang- en sluitwerk

 • Voorzie je woning van goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen, (garage)deuren en lichtkoepels. Zorg dat het slot is getest. Je herkent het slot dan aan het SKG-logo met sterren. En zorg dat het slot volgens de juiste regels gemonteerd is!
 • Zorg dat je ziet wie er voor de deur staat, door glas naast of in de deur, of neem een deurspion. Zorg daarbij ook voor verlichting.
 • Extra inbraakgevoelig zijn de schuifpuien, zorg ook hier voor een goedgekeurd slot.
 • Denk ook na over de bovenverdieping van de woning, beveilig de (dak)ramen en balkondeuren.
 • Bij het Politiekeurmerk denken we ook aan de brandveiligheid. Plaats op iedere verdieping een goedgekeurde rookmelder.

 

Preventietips van Ruud

Wat klanten over mij zeggen.

05-01-2021

Na een inbraak waarbij ook een setje reservesleutels was meegenomen, was Ruud Jansen snel ter plaatse om de sloten te vervangen. Ik heb zeker geen spijt gehad om meteen een erkend PKWV-adviseur te bellen. Ik kreeg uitstekend advies en de werkzaamheden werden snel en vakkundig uitgevoerd.

- Jeroen Aarssen

november 2020

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Onderhoudsbedrijf Jansen de inbraakbeveiliging in mijn huis en het dakbeschot in mijn garage heeft aangebracht.
Alles gebeurde overeenkomstig de afspraken in snel tempo zonder overlast.

-Jef Halkes

oktober 2020

Hey Ruud, wat fijn dat je snel terplekke was toen ik mijn sleutel binnen heb laten liggen. Je kreeg de deur snel open man, daar moet ik ook nog iets meer 🙂

- Fred

oktober 2020

Ruud is een absolute vakman en levert kwaliteit! Ruud heeft mijn hele huis van nieuwe sloten voorzien, een nieuwe voordeur op maat gemaakt en mijn huis uiteindelijk mogen voorzien van het PKVW-keurmerk.
Hij ging zeer vakkundig te werk, heeft veel kennis en neemt de tijd om alles goed uit te leggen. Ik ben zeer tevreden, een absolute aanrader!

-Iris Pielage

september 2020

Wij hadden duidelijke ideeën omtrent vormgeving, Ruud Jansen vulde dat professioneel aan met deurbreedte, type scharnieren en dergelijke. Het resultaat trok bekijks! (En het leverde hem nieuwe klanten op...;-))

-Maurice van Werkhooven

september 2020

Ruud is een top vakman. Heeft hier herstelwerkzaamheden balkonhek verricht. Hij was binnen 2 weken aan de slag, reageert snel en werkt netjes. Verder eerlijk advies en bij onvoorziene omstandigheden is er een adequate oplossing (zelfde dag nog extra spullen gehaald en afgerond). Aanrader!

-  Frank

december 2019

Ik had mij buitengesloten en Ruud gebeld. Hij kwam snel langs en heeft de deur zonder schade kunnen openen. Kundig gedaan. Het gereedschap wat hij gebruikte zag er professioneel uit.

- Mw. Spies

 

2019

Ik had mij buitengesloten. Ruud stond met een half uur voor de deur en heeft mij zonder schade binnen kunnen laten. Vakman.

-Jules Lacor

2019

Ruud, mooi hoe het balletje is gaan rollen. Ik ben zeer tevreden met jouw vriendelijke en deskundige benadering.  Fantastisch toch, dat de VvE heeft besloten dat je hele complex mocht doen! Tot snel.

-Marco

juni 2019

Goedemiddag Ruud,
Wat tof dat je snel kon komen om ons huis te beveiligen voordat we op vakantie gingen. 
De vakantie was trouwens super! etc....

-Bram

 

november 2018

We hebben een goede ervaring met Ruud Jansen. We kregen hele goeie tips. Kortom: een aanrader!

-Elaine Durrer-Buytendijk

2018

Dank voor het beveiligen van ons huis en de goede service @ politie keurmerk veilig wonen

-Jochum Feitsma

oktober 2018

Ruud heeft mij snel en deskundig geholpen. Ik kan hem van harte aanbevelen!

-Emile RvR

mei 2018

Zeer tevreden. Reageert snel en professioneel op mijn vraag. Snelle actie met betrekking tot de uitvoering van de werkzaamheden. Vakkundige beveiliging van mijn woning!

-Peter Delissen

2017-07-14

Via advertentie in wijkblad contact gezocht. Prettige samenwerking, snelle service en vakkundige afwerking. Zeker een aanrader.

- Doosje

2017-06-25

Ik heb contact opgenomen met Ruud voor de beveiliging van mijn huis volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Hij heeft vervolgens alles snel en vakkundig geregeld. Dankjewel, Ruud, voor de goede service.

- Jolanda

2017-06-18

Super gedaan! Snelle afhandeling, duidelijke offerte en prijsafspraak.

- Ger Dijkshoorn

2017-03-03

Via een actie in onze wijk voor het verkrijgen van een politiekeurmerk zijn we in contact gekomen met Ruud. Snel alles, professioneel en vakkundig geregeld, oftewel ik raad Ruud aan voor ieder klus! Nogmaals bedankt voor je uitgevoerde werkzaamheden bij ons!

- Hans de Heus

2016-11-06

Wij hebben contact opgenomen met Ruud voor informatie over de beveiliging van ons huis en het politiekeurmerk PKVW. Het contact verliep snel, professioneel en wij zijn dan ook ontzettend tevreden. Wij kunnen Ruud van harte aanbevelen.

- Familie van der Stelt

Terugbelverzoek

Please enter your name.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.