Accoya

Een buitenlokaal met gebruik van Accoya hout!

Accoya ® hout voor de Basisschool De Kleine Dichter 

Wist u dat Accoya ® hout gegarandeerd bovengronds 50 jaar mee gaat?

De kinderen van de Basisschool De Kleine Dichter boffen!

Buitenlokaal
Terwijl zij genoten van een welverdiende meivakantie heb ik een fantastisch buitenlokaal voor ze mogen maken! Een mooie pergola, buitenbanken en bloembakken gemaakt met Accoya ® hout. Hout uit FSC® gecertificeerde (duurzaam beheerde) bossen. Daarna in Nederland behandelt door middel van een niet giftig procedé. Vanuit Arnhem gaat het de hele wereld over! Daar mogen wij als Nederlanders best trots op zijn! Accoya®hout heeft diverse certificaten en milieulabels in de wacht weten te slepen.  Wilt u hierover meer lezen? Klik dan hier.

Plantenbakken
In de plantenbakken naast de pergola zijn mooie druiven geplant. Met de zomer in het vooruitzicht gaan deze groeien als kool. We zijn benieuwd. Zullen ze het nieuwe schooljaar al een mooi dakje vormen? Ook komen er kiwi’s in de plantenbakken, wanneer kunnen we deze plukken? En wat dachten jullie van de bomen tussen de banken? Deze zullen uitgroeien tot mooie peren- en appelbomen. Wat zal dat allemaal mooi worden!

Kinderen van deze kinderen genieten mee
En natuurlijk niet geheel onbelangrijk…. De kinderen van deze kinderen en misschien zelfs hun kinderen kunnen gebruik blijven maken van dit buitenlokaal! Dit hout gaat gegarandeerd vijftig jaar mee. Accoya is niet giftig en bij het einde van de levensduur is het volledig biologisch afbreekbaar.

De banken zijn van Accoya® hout. Het geheel heb ik afgetimmerd met Western Red Ceder.

Trots
Wat fijn dat ik betrokken ben geraakt bij dit project. Trots op directie, leerkrachten en ouders van Basisschool De Kleine Dichter, die hebben willen investeren in duurzame materialen. Instanties die hiervoor geld beschikbaar hebben gesteld.

Geniet
Ik wens alle kinderen en leerkrachten van de Basisschool De Kleine Dichter veel zonuren toe, zodat ze optimaal gebruik kunnen maken van dit fantastische buitenlokaal!

Meer informatie
Wilt u meer informatie over het bovenstaande? Gaat nu naar https://www.ruudjansen.eu/contact/en vult u het contactformulier in. Dan beantwoord ik snel uw mail.